top of page

Depreme Dayanıklı Taşyünü Cephe Kaplama



Depreme Dayanıklı Taşyünü Cephe Kaplama
Depreme Dayanıklı Taşyünü Cephe Kaplama

Depreme Dayanıklı Taşyünü Cephe Kaplama

Dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan deprem olayları neticesinde yapı sektöründe en büyük önlemlerden biride dış cephe kaplama sistemidir. Özellikle Çin ve Japon ülkelerinin araştırmaları ve testlerinde depreme yüksek dayanıklılık sağlayan cephe kaplamalarından birisi olan Taşyünü cephe kaplama detaylarını sizler için aşağıda hazırladık. Adalı Cephe olarak, depreme dayanıklı dış cephe kaplama alternatifleri için şimdi fiyat teklifi alabilirsiniz.





Taşyünü Cephe Kaplama

Taşyünü cephe kaplama, güçlü ve uzun ömürlü yapılar, enerji tasarrufu ve insan sağlığı açısından kullanabileceğimiz en dayanıklı malzemelerden biridir. Taşyünü cephe kaplama malzemesi kayaçlardan elde edilerek çevreci bir malzeme olarak fark yaratıyor. Taşyünü malzemesi kanserojen olmadığı için insan ve hayvanlara zarar vermemesi sebebi ile doğaya uyumlu ve inşaat sekötürünün en önemli bir parçasıdır. Taşynü yalıtımı deprem anında titreşim kuvvetini alarak, cephe kaplama malzemesi ile yapıyı birbirine doğrudan temas etme ve çarpmasını engelleyerek oluşacak kırılma, dökülme ve çatlamaları ortadan kaldırıyor.


Taşyünü Cephe Kaplama
Taşyünü Cephe Kaplama

Depreme Dayanıklı Taşyünü Cephe Kaplama Özelliği

Çelik takviyeli silikon cephe, genelde yüksek katlı yapılarda güçlü bir taşıyıcı sistem olarak da uygulanır. Genelde geniş ve yüksek açıklık gerektiren alanlarda, plaza, showroom ve iş merkezi gibi cephelerde tercih edilen bir sistemdir. Çelik takviyeli silikon cephe, kapaklı silikon cephe ve strüktürel cephe sistemleri ile birlikte kullanılmaktadır. Çelik takviyeli silikon cephe sistemi alüminyum taşıyıcı profilleri harekete ve olası deprem durumlarında esnekliğe sahiptir. Buda dış cephede yığılma, dökülme ve yıkılma riskini ciddi oranda azaltmaktadır.



Depreme Dayanıklı Taşyünü Cephe Kaplama Kullanım Alanları

Taşyünü yalıtımının birçok kullanım alanı bulunur. Dış cephe kaplamalarının yanı sıra ara bölmelerde, çatılarında, endüstriyel duvar bölmelerinde ve yüzey döşemelerde kullanılarak izolasyon görevinin yanında deprem durumlarında sarsılmayı, sesi ve dağılma gibi durumlarda direnç göstermektedir. Taşyünü cephe kaplama ürünlerini akustik düzenlemelerde, ısı, ses yalıtımında ve yangın güvenliği sağlamak için de güvenle kullanabilirsiniz. Taşyünü cephe kaplama dış cephede kullanılan seramik kaplama, kompozit kaplama, cam giydirme ve kompokt laminat kaplamalarında kullanıma uygundur.

bottom of page