top of page

Depreme Dayanıklı Çelik Takviyeli Silikon Cephe



Depreme Dayanıklı Çelik Takviyeli Silikon Cephe
Depreme Dayanıklı Çelik Takviyeli Silikon Cephe

Depreme Dayanıklı Çelik Takviyeli Silikon Cephe

Dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan deprem olayları neticesinde yapı sektöründe en büyük önlemlerden biride dış cephe kaplama sistemidir. Özellikle Çin ve Japon ülkelerinin araştırmaları ve testlerinde depreme yüksek dayanıklılık sağlayan cephe kaplamalarından birisi olan çelik takviyeli silikon cephe sistemi detaylarını sizler için aşağıda hazırladık. Adalı Cephe olarak, depreme dayanıklı dış cephe kaplama alternatifleri için şimdi fiyat teklifi alabilirsiniz.





Çelik Takviyeli Silikon Cephe

Çelik takviyeli silikon cephe, alt alüminyum taşıyıcı sistemindeki yatay ve düşey montajlanan çelik profiller sayesinde hem yapılardaki yükü taşımakta hem de olası sarsılmalarda yapıyı sarmalamaktadır. Çelik takviyeli silikon cephe, yapılarda oluşacak titreşimi önlemenin yanı sıra sismik ve birbirine yapışık silikonlu temperli camları sayesinde deprem anında titreşim kuvvetini doğrudan zemine aktarabilen bir cephe kaplama sistemidir.


Çelik Takviyeli Silikon Cephe
Çelik Takviyeli Silikon Cephe

Depreme Dayanıklı Çelik Takviyeli Silikon Cephe Kullanım Alanları

Çelik takviyeli silikon cephe, genelde yüksek katlı yapılarda güçlü bir taşıyıcı sistem olarak da uygulanır. Genelde geniş ve yüksek açıklık gerektiren alanlarda, plaza, showroom ve iş merkezi gibi cephelerde tercih edilen bir sistemdir. Çelik takviyeli silikon cephe, kapaklı silikon cephe ve strüktürel cephe sistemleri ile birlikte kullanılmaktadır. Çelik takviyeli silikon cephe sistemi alüminyum taşıyıcı profilleri harekete ve olası deprem durumlarında esnekliğe sahiptir. Buda dış cephede yığılma, dökülme ve yıkılma riskini ciddi oranda azaltmaktadır.



Depreme Dayanıklı Çelik Takviyeli Silikon Cephe Yalıtımı

Çelik takviyeli silikon cephe, büyük açıklıkları geçmede başarılıdır ve düşey profildeki kondens kanalı sayesinde suyun tahliyesi sağlanır. Profillerin kesit eni 65 mm olup dış kapak 55veya 65 mm kullanma imkanı sağlar. Dıştaki profiller ile oluşabilecek soğuk hava, köprü takoz EPDM fitillerle ortadan kaldırılmıştır. Yatay düşey kapaklı ve yatayda silikon düşeyde kapaklı cephe uygulama olanağı sağlamaktadır. Düşeyde kapaklı cephe sistemi gibi çalışır.

Çelik takviyeli silikon cephe bina yüzeyi ile arasına polistren köpük veya cam tülü kaplı taşyünü ile ısı yalıtımı uygulaması yapılır. Daha sonra cam boşluklarına silikon uygulaması yapılarak hava sirkülasyonunu ve ısı kaybını önlemektedir. Çelik takviyeli silikon cephe soğuk ve sıcak hava şartlarına karşı yüksek koruma ve dayanıklılık özelliğine sahiptir. Ayrıca koku ve duman kesici sacları sayesinde dış alandan içeri sızacak duman, koku ve is gibi faktörlerden iç alanı muhafaza eder.

bottom of page