top of page

Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplama



Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplama
Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplama

Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplama

Dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan deprem olayları neticesinde yapı sektöründe en büyük önlemlerden biride dış cephe kaplama sistemidir. Özellikle Çin ve Japon ülkelerinin araştırmaları ve testlerinde depreme yüksek dayanıklılık sağlayan kompakt laminat cephe kaplama detaylarını sizler için aşağıda hazırladık. Adalı Cephe olarak, depreme dayanıklı dış cephe kaplama alternatifleri için şimdi fiyat teklifi alabilirsiniz.





Dış Cephe Kompakt Kaplama

Dış cephe kompakt kaplama, yapılarda hafiflik, anti bakteriyel doku ve yalıtım sağlamaktadır. Alt alüminyum taşıyıcı sistemi hem yapılardaki yükü taşımakta hem de olası sarsılmalarda yapıyı sarmalamaktadır. Dış cephe kompakt kaplama yapılarda oluşacak titreşimi önlemenin yanı sıra sismik ve birbirine kenetli montajlaması sayesinde deprem anında titreşim kuvvetini doğrudan zemine aktarabilen bir cephe kaplama sistemidir.


Dış Cephe Kompakt Kaplama
Dış Cephe Kompakt Kaplama

Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplamada Hafiflik

Dış cephe kompakt kaplama doğal ahşap dış tabakası sayesinde yapıya ekstra yük bindirmemekle beraber yapının deprem ve olası sarsılmalarında kırılma, kopma ve çatlama söz konusu olmamaktadır. Dış cephe kompakt kaplama doğal ahşabın fiziko-kimyasal süreçlerden geçirilmesi sonucu üretilen yapı malzemesidir. Kompakt malzemenin fiziksel, kimyasal ve mekanik özellikler kazanması ile ahşabı modern, uzun ömürlü ve bakım gerektirmeyen kaplama haline gelmesi ile beraber renk solması, deformasyon ve çatlama gibi olası sorunlara karşı 10 yıl garantilidir. Dış cephe kompakt kaplama alt taşıyıcı sistemi alüminyum antipas boyalı profiller ile montajlanması sayesinde harekete ve olası deprem durumlarında esnekliğe sahiptir. Buda dış cephede yığılma, dökülme ve yıkılma riskini ciddi oranda azaltmaktadır.


Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplamada Yalıtım

Dış cephe kompakt kaplama alt mekaniğine taşyünü yalıtım uygulanmasının yanında kendi başına da yalıtım özelliği taşımaktadır. Özellikle kompakt panel derz aralarının silikon uygulaması yapılarak hava sirkülasyonunu ve ısı kaybını önlemektedir. Dış cephe kompakt kaplama soğuk ve sıcak hava şartlarına karşı yüksek koruma ve dayanıklılık özelliğine sahiptir. Güneş ışınlarında uzun süre dayanıklılığını korumakla birlikte uv ışınları ve yüksek derecelerde şeklini korumaktadır.


Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompakt Kaplamada Dayanıklılık ve Kullanım

Dış cephe kompakt kaplama taşıyıcı alüminyum profilleri, hafif oldukları için yüksek gerilme mukavemetine ve korozyon direncine, mükemmel dayanıklılığa ve sıcaklıkla düşük boyutsal değişime dayanıklıdır. Dış cephe kompakt kaplama ağaç lifleri, reçine ve kravt kağıtlarının termo statik işlemlerden geçirilip, yüksek sıcaklık ve basınç altında bir araya getirilmesiyle üretilen yüksek yoğunluklu ahşap panellerdir. Yüzey %100 ahşaptan oluşmakla birlikte güneş ışığına, yağmura, rüzgara, kara karşı dayanımlı bir şekilde üretilmiştir. Ayrıca Kompakt dış cephe panelleri anti bakteriyel yüzeye sahip olması ile kir, leke ve yağmur izleri tutmaz.


Dış cephe kompakt kaplama 2440 x 1220 plaka ebatlarına sahip olup, 0,40 mm -0,60 mm ve 0,80 mm kalınlığa sahiptir. Buda yapıya binen yükte hafiflik ve dayanıklılık direncinde daha esnek bir performans sergilemektedir. Dış cephe kompakt kaplama ısı iletkenlik kat sayısı W/mk 1.2 ve nem genleşmesi %0'dır. Dış cephe kompakt kaplama alt taşıyıcı profiller çatı ile zemin arasında destek görevi de görmektedir. Buda yapı ile bütün bir şekilde zeminle eş zamanlı ve beraber hareket edecektir. Bu sayede de zarar görmeyecektir.

bottom of page