top of page

Kompozit Panel Nerelerde Kullanılır?

Güncelleme tarihi: 20 Ara 2022



Kompozit Panel Nerelerde Kullanılır?
Kompozit Panel Nerelerde Kullanılır?


Kompozit Panel Nerelerde Kullanılır?


Kompozit panel, yapıların birçok alan kaplamalarında kullanılmaktadır. Cephe kaplamaları, kolon kaplamaları, balkon ve tavan kaplamalarında kullanılabilir.


Kompozit panel, cephe kaplamalarının yanı sıra çatı kaplamaları, totem kaplamaları, kış bahçesi ve dekoratif ürün kaplamalarında da kullanılmaktadır. Alüminyum kompozit panel, yapı sektörünün dışında endüstriyel sanayide de yaygın kullanılmaktadır. Kompozit panel, makine kaplamalarında, kablo kanalları, elektrik pano kaplamaları ve yönlendirme tabelalarında da yaygın kullanılmaktadır.


Kompozit panel, belediye ve kara yolları tarafından da kullanılan malzeme türüdür. Otobüs durakları, tramvay hatları, metro hatları ve demir yollarında da araç kaplamaları ve durak kaplamalarında kullanılmakla birlikte yönlendirme, uyarı ve ikaz tabelalarında da kullanılır.


Kompozit panel, reklam sektöründe vazgeçilmez ürünlerindendir. Açık alan reklam tabelalarında, billboard, fuar alanları, stadyum ve hava alanları reklam alanlarında sıkça kullanılmaktadır. Kompozit panel, mühendislik firmaları tarafından da tercih edilen bir üründür. Teknolojik robotlar, beyaz eşyalar, yürüyen merdivenler, asansörler ve jeneratör kaplamalarında sıkça kullanılmaktadır.


Adalı Cephe Sistemleri olarak dış cephe tasarım, ölçülendirme ve montaj süreçlerinde yayınızdayız. Şimdi fiyat teklifi alabilirsiniz.


bottom of page