top of page

Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompozit Kaplama



Depreme Dayanıklı Kompozit Dış Cephe Kaplama
Depreme Dayanıklı Kompozit Dış Cephe Kaplama

Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompozit Kaplama

Dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan deprem olayları neticesinde yapı sektöründe en büyük önlemlerden biride dış cephe kaplama sistemidir. Özellikle Çin ve Japon ülkelerinin araştırmaları ve testlerinde depreme yüksek dayanıklılık sağlayan kompozit cephe kaplama detaylarını sizler için aşağıda hazırladık. Adalı Cephe olarak, depreme dayanıklı dış cephe kaplama alternatifleri için şimdi fiyat teklifi alabilirsiniz.





Dış Cephe Kompozit Kaplama

Dış cephe kompozit kaplama, yapılarda hafiflik, yüksek mukavemet ve yalıtım sağlamaktadır. Alt alüminyum taşıyıcı sistemi hem yapılardaki yükü taşımakta hemde olası sarsılmalarda yapıyı sarmalamaktadır. Dış cephe kompozit kaplama yapılarda oluşacak titreşimi önlemenin yanı sıra sismik ve birbirine kenetli montajlaması sayesinde deprem anında titreşim kuvvetini doğrudan zemine aktarabilen bir cephe kaplama sistemidir.


Dış Cephe Kompozit Kaplama
Dış Cephe Kompozit Kaplama

Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompozit Kaplamada Hafiflik

Dış Cephe Kompozit Kaplama alüminyum dış tabakası ve iç ara katmanı olan polietilen maddesi sayesinde yapıya ekstra yük bindirmemekle beraber yapının deprem ve olası sarsılmalarında kırılma, kopma ve çatlama söz konusu olmamaktadır. Dış Cephe Kompozit Kaplama 0.30 – 0.40 ve 0.50 mm kalınlığı sayesinde yapı kolonlarına en az yük bindiren cephe kaplama sistemidir. Dış Cephe Kompozit Kaplama alt taşıyıcı sistemi alüminyum antipas boyalı profiller ile montajlanması sayesinde hareket ve olası deprem durumlarında esnekliğe sahiptir. Buda dış cephede yığılma, dökülme ve yıkılma riskini ciddi oranda azaltmaktadır.


Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompozit Kaplamada Yalıtım

Dış Cephe Kompozit Kaplama alt mekaniğine taşyünü yalıtım uygulanmasının yanında kendi başına da yalıtım özelliği taşımaktadır. Özellikle kompozit panel derz aralarının silikon uygulaması yapılarak hava sirkülasyonunu ve ısı kaybını önlemektedir. Dış Cephe Kompozit Kaplama soğuk ve sıcak hava şartlarına karşı yüksek koruma ve dayanıklılık özelliğine sahiptir. Güneş ışınlarında uzun süre dayanıklılığını korumakla birlikte uv ışınları ve yüksek derecelerde şeklini korumaktadır.


Depreme Dayanıklı Dış Cephe Kompozit Kaplamada Dayanıklılık ve Kullanım

Dış Cephe Kompozit Kaplama taşıyıcı alüminyum profilleri, hafif oldukları için yüksek gerilme mukavemetine ve korozyon direncine, mükemmel dayanıklılığa ve sıcaklıkla düşük boyutsal değişime dayanıklıdır. Dış Cephe Kompozit Kaplama taşıyıcı profilleri 1,5 mm ve 2,5 mm aralığında tercih edilmektedir. Kompozit levhalar ise 0,30 ile 0,50 mm aralığındadır. Buda yapıya binen yükte hafiflik ve dayanıklılık direncinde daha esnek bir performans sergilemektedir. Dış Cephe Kompozit Kaplama alt taşıyıcı profiller çatı ile zemin arasında destek görevi de görmektedir. Buda yapı ile bütün bir şekilde zeminle eş zamanlı ve beraber hareket edecektir. Bu sayede de zarar görmeyecektir

bottom of page