top of page

Silikon Cephe Kaplama Malzemeleri

Güncelleme tarihi: 10 Ara 2022


Adalı Cephe Sistemleri olarak değerli okurlarımız için Silikon Cephe Kaplama Malzemeleri ve Kullanım Alanları haberini aşağıda derledik.


Konu: Cephe sistemleri, Alüminyum cephe, Kompozit cephe, Silikon cephe, Mekanik cephe, Seramik cephe, Taş cephe kaplama, Cnc cephe kaplama, Gaziantep cephe, Gaziantep cephe kaplama, Gaziantep cephe sistemleri, adalicephe cephe sistemler cephe kaplama cephe giydirme dış cephe kaplama çeşitleri



Cephe Kaplama Malzemeleri ve Kullanım Alanları



Cephe kaplama sistemi kendine özel malzemelerden oluşmaktadır. Bu malzemeler hem kullanım alanlarına göre hem de kaplamanın malzeme cinsine göre değişmektedir. Malzemelerin cinsi kaplamanın alüminyum olması veya cam olması gibi yüzeyin ağırlığına ve yapısına göre değişiyor. Buda kullanım alanlarının hangi kaplama ile yapıldığını ve o kaplamanın hangi malzemeler ile montajlandığını ortaya çıkaracaktır. Siz değerli okurlarımız için aşağıda silikon cephe kaplama sisteminin malzemeleri ve kullanım alanlarını sıraladık.




Silikon Cephe Kaplama Malzemeleri,



Silikon Cephe Kaplama sistemi yapının dış ölçülerine göre yüzeyi alüminyum taşıyıcı profiller ile cam montajı yapılarak uygulanan cephe sistemidir. Silikon cephe uygulamasında alüminyum veya galvaniz çelik ankarajlar kullanılabilir. Bu ankarajlar üzerine özel bağlantı aparatlarıyla camın kalınlık veya dikey uzunluğuna göre cam montajı yapılmaktadır.


Silikon cephe siteminde kullanılan cam özellikleri değişmektedir. Camlar ısı yalıtım, güneş kırıcı ve renkli reflekte özelliklere sahip camlardır. Cam aralarındaki sızdırmazlık fitili özelliği ile bina içini dış etkenlerden korumaktadır. Cam ve alüminyum panel aralarına silikon kullanılarak yatay ve dikey açıdan düz ve estetik montaj yapılabilmektedir.








Silikon Cephe Kaplama Kullanım Alanları,



Silikon Cephe Kaplama sistemi birçok sektörde kullanıldığı gibi inşaat yapılarında da yaygın kullanılmaktadır. Bina cephesi, mimari yapılar ve çatılarda çokça kullanılmaktadır.


Silikon Cephe Kaplama konut, işyeri ve tüm ticari alanlarda oldukça yaygın bir uygulamadır. Örneğin alışveriş merkezleri, iş merkezleri, akaryakıt istasyonları, bankalar, otel ve daha birçok yapının dış mimarisine modern ve prestijli yapısıyla kurumsallık katmaktadır.



bottom of page