top of page

Silikon Cephe Sistemi Nedir?

Güncelleme tarihi: 10 Ara 2022


Adalı Cephe Sistemleri olarak, değerli okurlarımız için "Silikon Cephe Sistemi İle İlgili Tüm Detaylar" haberini aşağıda derledik.




Silikon Cephe Sistemi İle İlgili Tüm Detaylar


Adalı Cephe Sistemleri olarak takipçilerimiz ve müşterilerimiz için silikon cephe sistemi ile ilgili tüm detayları bir araya getirerek aşağıda sıraladık. Silikon cephe kaplamanın tasarımından hazırlık süreçlerine, üretimden montaja ve izolasyondan fiyatlandırmaya kadar her türlü detayı haberimizde bulabilirsiniz.




Silikon Cephe Sistemi Nedir?


Silikon cephe, yapıların dış cephe uygulamalarında cam için ayrılan bölümlerin alüminyum profiller ile tutturulmuş camların fuga boşluklarına silikon dolgu yaparak uygulanan cephe giydirme modelidir. Silikon cephe diğer adıyla strüktürel silikon, dışarıdan gelen darbelere karşı dirençli ve ısıya karşı koruyucu olan temperli camların kaset profiller ile bina yüzeyine montajlanmasıyla uygulanır. Silikon cepheler bina dışından kurumsal ve şık bir mimari görünüşe sahip olması nedeni ile kamu kurumları, iş merkezleri, oteller, alışveriş merkezleri ve okul binaları gibi birçok resmi kurumlarda sık kullanılan bir cephe kaplama sistemidir. Silikon cephe açılan kanatlarındaki farklı açı ve gizli mekanizması sayesinde dış yüzeyde pürüzsüz bir görüntü sağlamaktadır.



Silikon Cephe Sisteminin Özellikleri Nelerdir?


Silikon cephe sistemi, montajlama özelliği ile yapıların dış yüzeyinde estettik bir görünüş sağlamaktadır. Montajlama esnasında alüminyum tutturma aparatları, montaj profilleri, silikonları ve açılır kanat aparatları içeride ve gizli kalmaktadır. Silikon cephe sisteminde alüminyum çerçevelerin bina yüzeyi ve dış cam arasında gizli kalması sayesinde iç alanda da estetik bir görüntü sağlamaktadır. Silikon cephe sistemi kırlangıç sitemi ile bağlanan yatay ve düşey profiller ile montajlama yapılmaktadır. Silikon cephe sistemi kanal sistemi sayesinde dışarıdan gelen hava ve suyu tahliye etmektedir. Silikon cephe sistemi hava şartlarına karşı koruma ve yalıtım açısından güçlü ve yüksek mukavemet oranına sahip bir sistemdir.






Silikon Cephe Sistemi Nerede Kullanılır?


Silikon cephe sistemi şehir yapılarının modernleşmesi ve yapıların yüksek katlı mimari yapılarının artmasıyla daha da çok kullanılan bir cephe kaplama sistemidir. Isı yalıtım yüksek olduğu için yüksek katlı binalarda hava akımını güçlükle karşılayan bir sistemdir. Duman kesici alt yapısı sayesinde koku ve nemlere karşı güçlü bir sistemdir. Yüksek binaların dışında konut, ticari işyeri ve fabrika yönetim binalarında da yaygın kullanılmaktadır.




Silikon Cephe Sistemlerinde Isı Yalıtımı



Silikon cephe sistemi, alt yapı kanallarıyla yapıları dış hava akımından ve su sızdırmalarından korumaktadır. Hava şartlarına göre yapının içindeki sıcaklığı ve serin havayı dışarı sızmasını engelleyen silikon ve filtrelere sahiptir. Isıya dayanıklı ve güneş ışınlarına dirençli temperli camları sayesinde bina içerisinin güneş ışınlarından korumaktadır. Silikon cephe sistemi yüksek yalıtım sağlayan yapısı sayesinde ısı kaybını ortadan kaldırıp oda sıcaklığını dengede tutarak binalara yakıt tasarrufu da sağlamaktadır.





Silikon Cephe Sistemi Maliyeti ve m2 Fiyatları


Silikon cephe sistem yapının yüzey m2‘sine göre fiyatlandırılmaktadır. Yapının alt mekaniği ve cam m2’sini birim fiyatı ile çarpılarak toplam malzeme maliyeti çıkartılmaktadır. İşçilik ve montaj için kullanılacak vinç maliyetleri de eklendiğinde genel toplam maliyeti elde etmiş oluruz. Silikon cephe sistemlerinde kullanılacak malzemelerin alüminyum, sac, çelik, demir vs. gibi ürünler kullanılarak düşük maliyetler elde edilebilir. Silikon cephe uygulamasının toplam maliyetini çıkarmanız için mutlaka uzman cephe firmasından keşif hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Silikon cephe malzemelerinin doğru kullanılması, pencere ve kapı yüksekliklerinin yalıtıma uygun mesafede bırakılması ve montaj ekipmanlarının doğru yerlerde ve adetlerde kullanılması fiyatı olumsuz yönde etkilemektedir.




Sizde, “ Silikon Cephe Sistemi Nedir? Silikon Cephe Sisteminin Özellikleri Nelerdir? Silikon Cephe Sistemi Nerede Kullanılır? Silikon Cephe Sistemlerinde Isı Yalıtımı! Silikon Cephe Sistemi Maliyeti ve m2 Fiyatları! " gibi konu başlıklarını merak ediyorsanız Adalı Cephe Sistemleri Blog sayfasına göz atabilirsiniz.

bottom of page